Så här arbetar vi för att du ska trivas hos oss.

 

Introduktion till ditt arbete

Vi är måna om att du ska känna dig välkommen och väl förberedd för arbetet i parken. Därför börjar vi alltid vår säsong med en introduktionsdag som är obligatorisk. Där presenterar vi företaget och parken lite närmare. Vi introducerar dig även i det mer praktiska så som arbetsrutiner, kassahantering och personalkläder. På introduktionsdagen får du också en möjlighet att träffa din arbetsledare, blivande arbetskamrater och få en rundtur i parken och på de ställen som ska bli din arbetsplats. Därför är det extra viktigt att du är närvarande dessa dagar. När du sedan arbetar din första arbetsdag så kommer du blir mer noggrant introducerad i de arbetsuppgifter som du ska jobba med. Beroende på vad du kommer arbeta med så kommer det genomföras olika sorters mindre utbildningar. 

 

 

Personalklubben

Astrid Lindgrens Värld är en stor arbetsplats med ca 460 anställda under sommarsäsongen. Alla vi som arbetar kommer att behöva ägna mycket energi och fokus åt våra olika uppgifter i parken och just därför behöver vi också möjlighet till skoj och fritid. Astrid Lindgrens Värld är angelägen om att hjälpa den anställde med den biten och därför har vi sedan 2004 varit aktiva med vår innehållsrika Personalklubb. Den vänder sig till alla anställda och ett av flera syften är att en säsong hos oss ska innebära mer än bara jobb. Klubben sköts av vår personalavdelning och i princip är alla aktiviteter gratis. I snitt har vi minst en aktivitet i veckan. Exempel på sådant som har stått på programmet tidigare år är: Bussresa till Liseberg, Skara sommarland, Kolmården och Gröna lund, älgsafari, bågskytte, bowling, filmvisning, brännboll- och fotbollsturnering och naturligtvis personalfester så som premiär-, grill- och avslutningsfest. 

 

Friskvård

En annan bit på temat avslappning och rekreation är vårt friskvårdsarbete. Detta leds av en anställd sjuksköterska som finns i parken under alla öppna dagar. Under högsäsong kommer både medarbetare och gäster kunna uppsöka sjuksköterskan i sjukstugan sju dagar i veckan. Utöver att plåstra om och skänka omtanke arbetar vår sjuksköterska med olika aktiviteter för att stimulera friskvård och träning. Tidigare säsonger har vi bland annat tagit del av föreläsningar, deltagit i yogapass och genomfört olika dansklasser. Dessutom är det åtskilliga som varje år försöker nå den ärofyllda segerpokalen i vår fotbollsturnering.

 

 
     

Personalkort

Alla våra medarbetare får alla ett personligt personalkort. Detta kort är en värdehandling då det ger rabatter och förmåner i butiker och restauranger runt om i Vimmerby. Kortet ger också gratis inträde och åkband till flera parker runt om i landet.
 

 
     

Personalboende

Vi lovar att alla som erbjuds jobb här och som inte bor på pendlingsavstånd och behöver boende kommer att erbjudas ett förslag på personalboende. Detta innebär att vi ger dig ett alternativ till boende som du hyr av oss under din arbetsperiod. Många bor på vårt eget personalboende Vidar som stod helt nybyggt 2006. Där finns det 17 enkelrum och 3 dubbelrum tillsammans med gemensamma faciliteter så som kök, allrum, altan, bastu och kabel-tv. Vi äger också en vanlig villa där vi har 2 dubbelrum och 7 enkelrum. Behovet av bostäder är dock mycket större än så och det löser vi genom att hyra ett stort antal boenden av olika standard (lägenheter, rum, del i hus etc.) som vi sedan hyr ut vidare i vår tur. Vi är dock helt beroende av den lokala och aktuella bostadsmarknaden vilket gör att vårat bostadserbjudande inte alltid når upp till det önskemål som den anställde har. Vi lämnar ett förslag på boende och om den anställde tackar nej till detta förslag så får man själv leta bostad då vi inte har möjlighet att lägga mer resurser på att hjälpa till i letandet efter bostad. Hyran dras på lönen månad för månad, vi hyr förstås ut till självkostnadsspris och nivån styrs av boendetyp. Priserna för 2013 års säsong låg mellan ca 1 500 kr och 3 100 kr per person och månad. Huvuddelen av våra boende är i inne Vimmerby stad men vi har också boende utanför Vimmerby och då cirka 12 km från Astrid Lindgrens Värld. Beroende på var den anställde får erbjudande om boende så kan det vara bra att ha antingen en cykel eller bil till förfogande under sommaren 2014.

 

 

     

Intranät och information

Givetvis är vi måna om att våra medarbetare ska ha god inblick i allt som händer och hur företagets utveckling ter sig. Därför brukar vi ordna olika former av personalmöten under säsongen, därtill ger vi alltid färsk information på vårt intranät, på infoskärmar, anslagstavlor, från din arbetsledare och vid arbetsplatserna. Till intranätet har alla våra medarbetare tillgång, dels via egen dator men också med våra personaldatorer. På våra personaldatorer kan du givetvis också sköta mailkontakter, bankärende och så vidare. På intranätet hittar du inte bara information från företagsledning och personaladresslista utan här kan du också anmäla dig till personalklubbens alla aktiviteter, kolla in bilder från aktiviteterna och även hålla koll på när dina arbetskamrater fyller år!

 


Prestigelöshet

Det som många av våra tidigare anställda brukar beskriva som positivt hos oss är stämningen. Astrid Lindgrens Värld ska vara ett ställe där samtliga strävar åt samma håll och där alla dessutom ska känna att man har en viktig funktion. Vår ambition är att alla medarbetare ska mötas av stämningen och kamratandan som är unik för vår arbetsplats. Hos oss är alla ”du” med varandra och ingen är för mer. Det innebär till exempel att vi alltid hälsar på varandra och försöker dela med oss av både engagemang och respekt. Även om alla har sin speciella roll och avgränsande arbetsuppgifter så vill vi också arbeta över gränserna, när vi har högsäsong förväntas till exempel alla tjänstemän och ledare att hugga i där det behövs ute i verkligheten..
 

   

Astrid Lindgren

En del av vårt ansvar är att förvalta arvet från Astrid Lindgren. Att leva upp till namnet Astrid Lindgrens Värld ställer höga krav, men det är egentligen inte märkvärdigare än att vi hela tiden tänker på vad vi ska åstadkomma, och att vi försöker tänka oss hur Astrid Lindgren skulle velat att vi gjorde det.
Det är Astrid Lindgren som har skapat ramarna för vad vi kan erbjuda våra gäster. Men det är vi som jobbar här som fyller dem med innehåll. Låt oss göra det på ett sätt som gör våra gäster lyckliga och som Astrid Lindgren skulle varit stolt över.